Hide this

What is Next Nature?

With our attempts to cultivate nature, humankind causes the rising of a next nature, which is wild and unpredictable as ever. Wild systems, genetic surprises, autonomous machinery and splendidly beautiful black flowers. Nature changes along with us.

Handsets gets taken to the grave

Handsets gets taken to the grave

More people than ever are asking to be buried or cremated with their mobile phones when they die. The trend, which began in South Africa, has now spread to a number of countries, including Ireland, Australia, Ghana, and the US.

“People want to be buried with the totems that they feel represents their lifestyle.”

“We came across one guy who asked to be buried with his mobile phone and his Blackberry, and also with his laptop.” , thus Martin Raymond, director of international trend-spotting think-tank, The Future Laboratory.

news.bbc.co.uk

Discussion

 1. Hahaha
  Reminds me of the movie “Necrocam” by Ine Poppe. In that movie kids place a necrocam, a webcam in the coffin of a friend that died. http://www.imdb.com/title/tt0297307/combined

 2. Gevonden op de website van De Telegraaf:

  Ieren nemen mobieltje mee het graf in
  door onze redactie
  AMSTERDAM РDe ̩̩n is echt verknocht aan zijn mobieltje, de ander hoopt onder de grond bereik te hebben in het gevalletje van schijndood. Welke reden dan ook: steeds meer Ieren nemen hun mobiele telefoon mee naar het hiernamaals.

  In Ierland is het heel gewoon om een dierbare te begraven en hem/haar enkele persoonlijke aandenken mee te geven. Tien jaar geleden ging een goeie fles whiskey vergezeld van foto’s, trouwring en andere persoonlijke items mee het graf in, vandaag de dag zijn het de nieuwste gadgets.

  Begrafenisondernemer Seamas Griffin uit Dublin zegt in de Belfast Telegraph dat van een trend nog geen sprake is. “Ik heb het nu een paar keer meegemaakt, Ik heb mensen begraven zien worden met allerlei dingen, zelfs een pieper.” Ook collega Keith Massey zegt het steeds vaker mee te maken dat mensen mobiele telefoons mee het graf in nemen. “Vooral jonge mensen.”

  Massey denkt dat sommige mensen hun mobiele telefoon meenemen, omdat ze bang zijn wakker te worden in hun kist. Wakker gebeld zullen ze niet worden. Voor het meenemen van een mobieltje gelden enkele regels, waaronder de regel dat de telefoon uit moet staan of op ‘stil’ moet worden gezet. “Het zal best wel eens voorgekomen zijn dat een mobieltje in de kist af is gegaan, maar de meeste mensen zetten hem uit.”

 3. Ik las ook nog bij het artikel dat ze soms mee gecremeerd worden, waarbij de batterijen kunnen ontploffen.

 4. I’ve reposted this item because I found such a wonderful image to go with it.