Gezondheidscontrole op afstand

In het ziekenhuis blijven terwijl je ziek bent is mogelijk niet langer nodig. Een antenne die wordt ontwikkeld door de North Carolina State University kan het genezingsproces van patiënten in de gaten houden als ze het ziekenhuis al verlaten hebben. Een draagbare sensor houdt bio-elektrische signalen, zoals hydratatie en temperatuur, in de gaten. De gegevens worden via een flexibele antenne van zilveren nano-draden naar een dokter gestuurd.

Dr. Yong Zhu, professor in mechanica en luchtvaart techniek, legt uit dat de antenne zelfs blijft werken als hij gebogen of gedraaid wordt. “Dit is belangrijk bij draagbare toepassingen omdat de apparaten op verschillende manier vervormd worden als de patiënt beweegt”, verteld hij aan Life Science.

Via NC State University:

“Om een geschikte rekbare en effectieve antenne te maken, hebben de onderzoekers een mal gebruikt om de nano-draden in een specifiek patroon toe te voegen voordat het geheel met een vloeibare polymeer wordt overgoten. Na het uitharden vormt de polymeer een elastische composietmateriaal waarin de nanodraden zich bevinden.

Dit materiaal met nano-draad patroon vormt het uitstralende deel van de microstripantenne. Door de vorm en grote van dit element te manipuleren kunnen de onderzoekers de frequentie controleren waarmee de antenne signalen verzendt en ontvangt. De uitstralende laag wordt dan verbonden met een “grondlaag”. deze is gemaakt van hetzelfde composiet materiaal maar heeft een doorlopende laag van zilveren nano-draden binnenin. De volgende stap zal zijn om de bio-elekronische sensoren in de antenne te integreren, onthuld Dr. Zhu.”

Lees meer op: NC State University
Oorspronkelijk artikel: Julia Weber

Welkom terug!

We hebben gemerkt dat je onze website regelmatig bezoekt. Vind je dat we goed werk doen? Ondersteun ons dan door lid te worden.

Word lid