Zelf Over Je Stemming Beslissen met Draagbare Technologie Die Het Brein Beïnvloedt

Thync is een nieuwe draagbare technologie die het brein beïnvloedt. De belofte luidt “verander je gemoedstoestand en neem je leven in eigen hand”, want met deze technologie kunnen gebruikers op elk moment zelf over hun stemming beslissen.

Door gebruik te maken van zogenaamd “neorosignaling”, kan op commando een gemoedstoestand gecreëerd worden zoals energiek, kalm of gefocust. De technologie achter Thync bestaat uit nauwkeurig berekende stimulatie door middel van elektriciteit, via contactelectroden die op het gezicht en in de nek worden geplaatst.

Het idee van een hulpmiddel waarmee we ons prettig en zelfverzekerd kunnen voelen, zonder twijfels en zorgen, is erg aantrekkelijk. Maar hoe zou een wereld eruitzien waar we allemaal kleine hoofdbanden dragen die ons energie en focus geven?

Een van de oprichters van Thync, CEO Isy Goldwasser legt het als volgt uit: “We kunnen heel veel scenarios bedenken, maar al ons onderzoek is gericht op een doel en dat is dat mensen iets positiefs voor zichzelf kunnen doen. Als het voordelen oplevert en nuttig is, ontwikkelen we het. Als het onethisch of gevaarlijk is doen we dat niet. Als je gefocust wil zijn, meer wil slapen, je sociale contacten wil verbeteren of veilig wil ontspannen, zijn wij er om te helpen. Maar als er een grijs gebied is gaan we er niet in mee.”

Oorspronkelijk artikel: Alessia Andreotti
Lees meer hierover op Quartz

Welkom terug!

We hebben gemerkt dat je onze website regelmatig bezoekt. Vind je dat we goed werk doen? Ondersteun ons dan door lid te worden.

Word lid