Anthropomorphobia

Stemmen voor Trump, Hillary of toch Watson?

Naarmate de technologie vordert kunnen niet alleen schoonmakers, taxichauffeurs en accountants worden vervangen door intelligente machines, maar ook de president van de Verenigde Staten. Met name dankzij de onvolmaakte kandidaten van 2016, Trump en Hillary, wordt het verleidelijk om IBM’s kunstmatige intelligentie systeem Watson te overwegen als potentiële leider van de vrije wereld.

Met de overwinning op Jeopardy in 2011, heeft Watson een opmerkelijke naam voor zichzelf gemaakt. Sinds Watson de quiz won, is het systeem onophoudelijk doorgegaan met het maken van juiste medische voorspellingen en het herzien van geschreven teksten. De volgende stap zou presidentiële vooruitzichten van de kunstmatige intelligentie kunnen zijn. Moeten we Watson verkiezen als president?

Het idee zal op het eerste gezicht misschien wat vreemd lijken, maar Watson is zodanig ontworpen om gebaseerd op grote hoeveelheden gegevens, de best mogelijke antwoorden te vinden; een taak van een politicus op dagelijkse basis, inclusief de president. Zou deze baan meer geschikt zijn en efficiënter worden uitgevoerd door kunstmatige intelligentie dan door een mens?

Hoewel de Watson for President website duidelijk een publieke stunt is, biedt het stof tot nadenken over de toekomst van het bestuur. Zou u stemmen op een kunstmatige intelligentie om onze samenleving te regeren?

Welkom terug!

We hebben gemerkt dat je onze website regelmatig bezoekt. Vind je dat we goed werk doen? Ondersteun ons dan door lid te worden.

Word lid