Society of Simulations

Aardrijkskundeles via Smartphone

Kinderen kunnen nu de Himalaya’s verkennen met behulp van een nieuwe Google Maps-app. Een 150-meter lange Yeti, genaamd Verne, zal hen begeleiden op een virtuele tour over de hoogste bergtoppen van de planeet. Het bedrijf heeft 3D-graphics gecombineerd met hun kaarten om op speelse wijze een unieke ervaring te creëren waarin avontuurlijke kinderen de buitenwereld verkennen, terwijl ze binnen zitten.

Het educatieve karakter van deze app is bedoeld om mensen meer over de Himalaya’s te leren. De app stelt gebruikers in staat om “te rennen over de Mount Everest, te schaatsen over bevroren meren, te vliegen met een jetpack, Himalayaanse instrumenten te bespelen en meer”.

De Yeti is vernoemd naar de Franse schrijver Jules Verne, die vooral bekend is als pionier van het sciencefiction genre en zijn vierenvijftig delen tellende roman-serie Voyages Extraordinaires. Wellicht is Verne: The Himalayas slechts het eerste hoofdstuk van een grotere serie verkenningen van de wereld.

Google’s spel wordt gelanceerd via haar spin-off startup Niantic, dezelfde ontwikkelaar die ons Pokémon Go bracht, eerder deze zomer. Hoewel Verne geen aerobic oefeningen aan zijn spelers biedt, laat het wel degelijk zien dat aardrijkskundelessen leuker en interactiever kunnen zijn voor kinderen.

Via Tech News Today

Welkom terug!

We hebben gemerkt dat je onze website regelmatig bezoekt. Vind je dat we goed werk doen? Ondersteun ons dan door lid te worden.

Word lid